SEF 2018: Орієнтація на екологічність - норма для сучасних підприємств

Один із найбільших агрохолдингів в Україні «Комплекс Агромарс» вже 20 років підтримує розвиток інноваційних технологій, особливо у сфері енергозбереження та екології. Цьогоріч компанія подала заявку до ЄБРР щодо залучення коштів на будівництво заводу з переробки відходів підприємства в теплову та електроенергії. В день такий завод буде переробляти 330 тон посліду, виробляючи 4,4 МВт теплової та 6,2 МВт електроенергії. Вже сьогодні представники Гаврилівського птахівничого комплексу шукають партнерів-підрядників для реалізації свого амбіційного проекту, а тому відвідали енергетичну виставку SEF KIEV 2018.

Виставки SEF стали традиційними для України. В 2018 році в Києві проходила десята виставка під егідою SEF. На виставці була представлена ​​продукція понад 100 компаній з 35 країн світу. На виставковому просторі SEF можна було ознайомитися з останніми розробками для приватних домоволодінь, невеликих підприємств і крупних виробництв як Гаврилівський птахокомплекс.

Начальник газової служби Гаврилівського птахівничого комплексу Олексій Целіковський зазначив, що головна користь подібних виставок - встановлення контактів: «Всього за один день ми змогли «навести мости» із десятком потенційних партнерів. Це і рішення по сонячним батареям, і по переробці біовідходів, і по модернізації обладнання. Сьогодні на SEF 2018 представлені ті проекти, які нещодавно здавалися фантастичними. Це і надпотужні стабілізатори, розміром трохи завбільшки шкільного рюкзака, і сонячні батареї, розташовані на плаваючих понтонах. На виставці можна безпосередньо оцінити технології, поспілкуватися з їх творцями, дізнатися про досвід впровадження. Ні інтернет, з його проплаченою пошукової рекламою, ні морально застарілі каталоги підприємств не дозволяють зробити подібного».

На думку заступника технічного директора Олександра Сурмача, вже не перший рік подібні виставки орієнтовані на безпеку виробництва для навколишнього середовища. «Екологічність - це не просто мода, це вже норма для сучасних підприємств. На SEF 2018 ми оцінили можливості технологій відновлюваної енергії та переробки промислових відходів. Цілком вочевидь, те, що сьогодні вважається передовими технологіями, вже через кілька років стане нормою для компаній, які дбають про свою енергоефективність. Підприємствам слід ретельно вивчати і впроваджувати ці інновації, інакше вони не зможуть конкурувати з тими, хто йде в ногу з часом».